Interventies

"Dat is toch techno-logsich!"

Interventie 1 Vitaliteitspagina in de krant (online en offline)

Deze interventie houdt het volgende in.
Een aparte pagina in de kranten voor allerlei dingen over vitaliteit, dit zal zowel in de gedrukte krant als in de online krant verwerkt kunnen worden. Er kan een kennisquiz gedaan worden waar de lezer bepaalde cursussen over gezond leven mee kunnen winnen etc. Deze pagina in de krant zal gaan over gezonde voeding, beweging en vitaliteit in de breedste zin van het woord. Er kan bijvoorbeeld ook een wekelijks terugkerend stuk geschreven worden over welke BIOR parken of sportgelegenheden deze week in het zonnetje worden gezet en wat jij er als lezer allemaal kan doen.


Interventie 2 Ontwikkelen Tallinn-Go applicatie voor smartphones

Deze interventie heeft de volgende naam gekregen; The Tallinn-Go app. De app is gebaseerd op de trend van Pokemon-Go, maar dan uitgewerkt op basis van de stad Tallinn. Net zoals er in Pokemon-Go pokémons gevangen kunnen worden, heb je in deze app dat je punten kunt verdienen d.m.v. het bij langs zijn gegaan van verschillende locaties in Tallinn. Met de punten die jij verdiend zou je natuurlijk ook iets kunnen doen. Je zou bijvoorbeeld je poppetje leuker aan kunnen kleden door je punten uit te geven of je zou de punten kunnen gebruiken om meer te weten te komen over dergelijke locaties waarin jij geïnteresseerd bent.


Interventie 3 Verplichte cursus(onder werktijd) over gezond voeding, beweging en tijdmanagement

Deze interventie heeft betrekking tot het verplicht geven van een cursus onder werktijd, met als onderwerpen; gezonde voeding, beweging en tijdmanagement. Deze cursus gaat twee keer(van 1,5 uur) in de week gegeven worden onder werktijd(in een tijdsperiode van twee maanden) om zo de werknemers te kunnen helpen in zowel hun werk- als privéleven, met als uiteindelijk doel om de werknemers te ontwikkelen op het gebied van tijdmanagement, gezonde voeding en beweging.


Interventie 4 Nieuw vak op scholen

Deze interventie houdt in dat scholieren een vak krijgen waarbij dingen worden geleerd over voeding, beweging, motivatie en leefstijl. Het uitgangspunt hierbij is dat de studenten vitaler worden, doordat ze op een andere manier naar voeding en beweging gaan kijken. Als de scholieren meer weten over voeding gaan ze andere keuze maken en betrekken ze hun omgeving misschien ook wel bij hun andere denkwijze. Op die manier heerst er binnen de kortste keren een vitale sfeer binnen de scholieren, wat invloed heeft op de vitaliteit binnen Tallinn.


Interventie 5 QR-codes bij BIOR-parken

Ons plan is om bij deze parken bordjes te plaatsen met daarop informatie en een QR-code. Deze QR-code kunnen de deelnemers scannen met hun camera of de bijbehorende app. Via deze QR-code krijgen zij een overzicht van de oefeningen die bij het desbetreffende park beoefend kunnen worden. Dit zullen gevarieerde oefeningen zijn voor het gehele lichaam voor verschillende toestellen. Daarnaast zullen deze oefeningen maandelijks vernieuwd worden. Door deze interventie zullen er meer mensen gebruik maken van de BIOR-parken en hoeven zij zelf geen oefeningen te bedenken. 


Interventie 6 Technologisch bewegen

Bij deze interventie wordt de technologie optimaal benut ten opzichte van beweging. In een modern technologische stad wordt er veel gegamed of binnen gezeten en dus minder bewogen. Wij maken gebruik van computerspellen die functioneren aan de hand van jouw lichaamsbeweging. Een simpel voorbeeld hiervan is Xbox Kinect, bijvoorbeeld Just Dance. Een dans spel waarbij jij voor de tv staat te dansen en de dansers op de Xbox na moet doen om punten te krijgen. Dit kan in teams of individueel. Tegenwoordig heb je ook nog: Qwiek play, SilverFit30 en KINEMOTO waarbij jouw lichaam de besturing van het spel is. Een andere ontwikkeling die wij willen toepassen zijn de VR-games. We zullen verschillende sportspellen testen en ontwikkelen, hiermee kan je thuis terwijl je een VR-bril op hebt sporten. Als laatste ontwikkeling willen wij het fietslabyrint toepassen. Dit is het fietsen op een hometrainer met voor je een beeldscherm met beelden van de stad. Jij bepaalt waar je heen gaat en hoe hard je door de stad fietst aan de hand van de hometrainer.


Meer informatie over de interventies


Hoe ziet ons Business Canvas model er uit voor deze interventies


Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.


Hoe spelen wij in op deze doelstellingen?

Wij leveren door middel van onze zes interventies een bijdrage aan de hieronder beschreven "Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals)".

Good health

  • Vitaliteitspagina in de krant
  • Ontwikkelen Tallinn-Go applicatie voor smartphones
  • Verplichte cursus(onder werktijd) over gezonde voeding, beweging en tijdmanagement
  • Nieuw vak op scholen introduceren
  • QR-codes voor beweegactiviteiten bij BIOR-parken
  • VR-bril interventie

Education

  • Nieuw vak op scholen introduceren
  • Verplichte cursus(onder werktijd) over gezonde voeding, beweging en tijdmanagement

Economic growth

  • Ontwikkelen Tallinn-Go applicatie voor smartphones
  • Verplichte cursus(onder werktijd) over gezonde voeding, beweging en tijdmanagement
  • QR-codes voor beweegactiviteiten bij BIOR-parken

MAPE-model

Model om resultaten en effecten vast te stellen die samen waarde creëren.


Theory of change

Tool om de stappen richting het doel te schetsen. De bijdragen van de activiteit (beoogde impact).


Van Dorp & Richter, Krijn Taconiskade 346, 1087 Amsterdam, +31(0)123456789
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin