Interventie 1
Interventie 1 Vitaliteitspagina in de krant (online en offline)
Deze interventie houdt het volgende in.
Een aparte pagina in de kranten voor allerlei dingen over vitaliteit, dit zal zowel in de gedrukte krant als in de online krant verwerkt kunnen worden. Er kan een kennisquiz gedaan worden waar de lezer bepaalde cursussen over gezond leven mee kunnen winnen etc. Deze pagina in de krant zal gaan over gezonde voeding, beweging en vitaliteit in de breedste zin van het woord. Er kan bijvoorbeeld ook een wekelijks terugkerend stuk geschreven worden over welke BIOR parken of sportgelegenheden deze week in het zonnetje worden gezet en wat jij er als lezer allemaal kan doen.
Probleemstelling en beginsituatie
- Er is op dit moment als een sportpagina in de krant, dit gaat niet over gezonde voeding of beweging etc.
- Minder krantlezers elk jaar
- Steeds meer krantlezers online kranten
- Geen interventies op dit gebied plaatsgevonden
- Obesitas laatste jaren gestegen in Tallinn
- In de stad minder obesitas gevallen dan andere plekken
Uit de value proposition canvas van de doelgroepen, studenten, bewoners en medewerkers is gebleken dat elke doelgroep baad heeft bij een vitalere omgeving, innovatie, deskundige hulp, meer baankansen en sportmogelijkheden op elk moment dat de doelgroep het wil.
De pains waren vooral gebaseerd op de volgende onderwerpen, tijdsgebrek, stress, weinig innovatie en fysieke achterstand.
In de bovenstaande grafieken is te zien hoeveel van de vrouwen obesitas heeft en hoeveel daarvan in de stad woont, dit wordt ook gedaan voor mannen. In de onderste grafiek is te zien wat het aantal mensen met overgewicht was, per leeftijdscategorie, in Tallinn.
De doelgroep(en)
Deze interventie is gericht op alle onderzochte doelgroepen. Dit zijn de doelgroepen, studenten van binnen en buiten Tallinn, bewoners van Tallinn met de leeftijd 25-54 jaar oud en medewerkers van bedrijven en dan gefocust op bedrijven die weinig doen aan vitaliteit van de medewerker.
Program model canvas
Financiën
De kosten voor een pagina in de krant (telegraaf als voorbeeld) bedragen ongeveer €44.800.
https://www.mediahuis.nl/app/uploads/2020/10/Print-tariefkaart-Mediahuis_20201005.pdf
Verleidingsprincipes
Door middel van 1 van de 6 principes van Cialdini, Schaarste, Het idee dat je iets unieks kunt hebben of meemaken, dat je iets misloopt of kwijtraakt als je dit niet koopt. De mogelijke klanten boeien. Als de klant het nu niet aanschaft, dan is het misschien later niet meer beschikbaar. "Nog maar een paar plaatsen vrij" etc. Dit kan worden toegepast bij deelname aan de gezondheidsquiz. De prijs van de quiz kan iets zijn wat "niemand kan missen", zo moet dat ook duidelijk gemaakt worden aan de lezer. Op deze manier worden de lezers verleidt om mee te doen aan de quiz, waar ze bijvoorbeeld ook hun gegevens voor moeten achter laten.
Adverteren via andere platvormen. Door in te spelen op 1 van de 6 principes van Cialdini, Sociale bevestiging (social proof). Dit wordt gedaan door positieve reacties van "voorgaande klanten" te laten zien over bijvoorbeeld de quiz en de pagina in de krant. Laten zien wat onze producten volgens bezoekers/klanten, beter kunnen dan de concurrentie. Op deze manier is het de bedoeling dat de al bestaande klanten, de potentiële klant over de streep trekken om de krant pagina te gaan lezen en de quiz te doen.
Bronnen:
https://www.vigc.be/de-veranderende-impact-van-print-bij-krantenlezers/
https://data.worldobesity.org/country/estonia-64/
https://www.gezondleven.be/themas/beweging-sedentair-gedrag/bewegingsdriehoek/waarom-is-bewegen-gezond
https://data.worldobesity.org/country/estonia-64/